Pršíííí

03.03.2016 10:26

Tak a je to tu. Obdobie dažďov, zimy bez snehu, zablatených mokrých psov, topánok, nohavíc, loptičiek plných vody, loptičiek vo vode, psov vo vode, loptičiek v sáčku vo vrecku, psov žobrajúcich o loptičku z vrecka...

Ako zmysluplne stráviť jeden taký chladný a "nehodnoanipsavyhnaťvon" deň? Jenoducho. Prihláste sa na nejaký "krúžok" so psom. Nie. Psa nenaučíte kresliť, dokonca ani modelovať z hliny. Mám na mysli skôr nejaký psí šport, obedience alebo !canisterapiu! ako sme zvolili aj my. Zrazu sa z nudného dňa, kedy môžete akurát prisadnúť psa na gauči s vínom v ruke, stane deň plný zážitkov, úsmevných aj poučných. Tak napríklad včera. Vybrali sme sa na canisterapiu skôr, že pri hale ešte povenčíme psiská (rozumej štyroch papillonov a jedného papillona v utajení). Po chvíľke chôdze sa Ninka, naša "asiteta", posadila a sedela a ani o krok ďalej. Veď "Lebo mám prilepené hovno na zadku a vy si skúste chodiť s hovnom medzi polkami, alebo si to iba predstavte. Stavím sa, že sa ani vy nepohnete ďalej." Keď sme nazreli pod chvost, pripomenulo mi to pečiatky z úradov. Takú tu veľkú, guľatú a ploskú. Načo sa šúchala po zadku? Aby si to tam zapečatila? Tak sme Ninke trošku rozotreli to voňavô po polkách aby ju to až tak neťahalo k zemi, aj keď nebolo toho ako od mamuta, ale bolo to hutné. No dobre, dosť opisovania Ninkinho výtvoru. Ideme ďalej. Vizi si po pár metroch našla "loptičkový raj". Neviem, kto tam vyhodil tooooooľko loptičiek z detského loptičkového bazéna ale Vizinku to potešilo a mohla som na ňu akokoľvek tlačiť, ukrývať loptičku a zakazovať - po 3 hodinovom tréningu sa po loptičku vrátila a vzala si ju do Bratislavy. Veď už nadviazali citové prepojenie, loptička by isto po nociach v Pezinku nariekala.

Vizinka si včera skúsila prvý krát polohovanie a musím ju pochváliť, polohovala sa sama dobrovoľne priamo na hrudník nášho trénera. Až na malé vrknutie, keď sa chcel k polohovaniu pridať aj iný dobrovoľník, bola naozaj perfektná a som na ňu hrdá :)

A ešte jedno video, ako to vyzerá, keď neprší a máme vyvenčiť aj zopár detí :)

www.youtube.com/watch?v=u2w2pA1axAM